Live feed from My Flickr

Wednesday, February 04, 2009

Project Di Malaysia vs. Research di Plymouth, UK

29.7 . Dan orang yang beriman serta beramal soleh, sesungguhnya Kami akan hapuskan dari mereka kesalahan-kesalahan mereka, dan Kami akan membalas apa yang mereka telah kerjakan dengan sebaik-baik balasan.
Chapter : Al-Ankabut

Tugas dan Tanggungjawab
  1. Untuk sisipan kali ini, aku ingin berkongsi mengenai tugas dan tanggungjawab aku sebagai seorang khalifah dimuka bumi ini. Benar betul ayat diatas, setiap kerja dan kebaikan yang kita lakukan. Kebaikan jua yang kita akan dapat. Bersyukur dengan apa yang diperolehi dan jalankan amanah yang diberikan dengan jujur dan ikhlas.
  2. Kalau dahulu aku seorang yang bergelar pensyarah. Kini aku sebagai seorang pelajar. Jika dahulu aku memberi syarahan dan menyelia, kini aku disyarahi dan diselia. Begitu lumrah manusia, hari ini kita diatas esok lusa kita akan dibawah. Kejayaan kita yang lepas jadikan pedoman untuk kita teruskan kejayaan kita dihadapan.
Kuala Lumpur, Malaysia
  1. Aku masih lagi teribat dengan penyelidikan yang dijalankan di Malaysia. Satu projek bersama dengan Prof. Zainab, dan satu lagi projek aku sendiri. Kedua-dua projek ini dilakukan secara virtual, ini bermakna secara fizikal aku tiada di Malaysia, aku berada secara virtual. Untuk projek aku sendiri aku masih lagi hendak menghabiskan geran penyelidikan bersama dengan MOSTI. Geran itu akan tamat pada bulan Jun 2009. Selepas Jun 2009 aku akan kekal bersama projek Prof Zainab sahaja.
  2. Untuk projek Prof. Zainab, aku luangkan masa untuk membuat system dan maintenance sahaja. Tidak banyak yang boleh dilakukan untuk projek ini, semua nya dilakukan secara vitual. Projek Prof Zainab boleh di akses dari laman web http://myais.fsktm.um.edu.my . Untuk pengetahuan, projek ini adalah projek yang berkaitan dengan web sistem. Untuk tahu lebih lanjut, jemput lawati laman web tersebut.
Plymouth, United Kingdom
  1. Penyelidikan di Plymouth? Aku banyak habiskan masa-masa aku di Plymouth bersama dengan projek ini. Hampir 6 jam sehari aku luangkan masa untuk membuat projek tersebut. Target untuk dapatkan Phd aku. Tidak banyak dapat aku ceritakan untuk penyelidikan aku buat masa ini. Di tahap permulaan dan baru menjalani beberapa pembacaan dan pengkajian literasi. Insyallah aku akan kemaskinikan pada masa akan datang.

Gambar diatas tiada kaitan dengan penceritaan aku, sekadar untuk menceriakan keadaan. Gambar diambil ketika aku berada di Brussel, Belguim.

No comments:

Post a Comment